Welke sessie volg jij?

Er zijn verschillende parallel sessies voor beginners en gevorderden die focussen op het verbeteren van je zwemtechniek. Maak je keuze uit de lijst van sessies die je liefst wenst te volgen. Op de inschrijvingspagina kan je dan aanduiden welke je wenst te volgen. Sessies voor zwemlessen privé of in groep zijn gelimiteerd in aantal. Ook de sessies voor video opname & analyse kan je best vooraf reserveren. Een week voor het event krijg je dan een voorgesteld uur voor je sessie(s). Kies hieronder uit alle verschillende sessies.

Heb je al beslist?

Weet je welke sessie(s) je wil volgen? Schrijf je dan zo snel mogelijk in om zeker te zijn van je plaats.

Niet alle sessies zijn gratis aangezien er een extra kost of persoonlijk advies aan gekoppeld is.

Wil je graag persoonlijke feedback, een video analyse of een test laten uitvoeren?

Bekijk de mogelijkheden op de inschrijvingspagina

Afstandszwemmen 1,5 - 3 & 5km

Wil je graag eens een langere afstand zwemmen aan 1 stuk in een 50 of 25 meter baan dan kan je op bepaalde tijdstippen één van de 3 afstanden zwemmen. Er zal een mogelijkheid zijn om de tijd op te nemen of een analyse te bekijken, maar is niet verplicht als je het puur voor de fun wil doen. Analyse van je zwemdata zal gebeuren via de Swimtraxx.

De week na het event zal je een mail ontvangen met daarin een digitaal certificaat met de afstand en eventuele tijd op vermeld. Wil je graag iets tastbaar dan kan je een brevet en certificaat met jou tijd en afstand aankopen voor € 9. Deze wordt dan binnen de maand naar je opgestuurd (graag je adres nog doorgeven).

Een uitslag per afstand zal ook beschikbaar gemaakt worden in de week na het event.

Muziek tijdens het zwemmen?

Wil je tijdens langere zwemsessies graag naar je favoriete muziek luisteren? Probeer dan zeker eens de FINIS duo. Of koppel de FINIS Amnis stream met je Apple watch of Garmin smart watch die je via bluetooth kan koppelen.

Wil je graag een brevet?

400 - 800 of 1000 meter

Brevet zwemmen

De week na het event zal je een mail ontvangen met daarin een digitaal certificaat met de afstand en eventuele tijd op vermeld. Wil je graag iets tastbaar dan kan je een brevet, badge en certificaat met jou tijd en afstand aankopen voor € 9. Deze wordt dan binnen de maand naar je opgestuurd (graag je adres nog doorgeven).

Virtual Reality Snorkelen

Wil je graag eens zwemmen tussen… Je kan een tijdslot reserveren door een sessie te boeken voor € 5. Een sessie duurt ongeveer 15’ waarbij je alle 3 de thema’s kan verkennen. Space Seaworld Shark Attack

Testen van materiaal

Je kan gedurende heel het event zwemmateriaal testen van FINIS, PEAKS, HUUB, Z3ROD, Sailfish en ZOGGS gaande van zwembrillen, plankjes, snorkels, paddels tot zwembroeken of wetsuits.

Wil je iets aankopen dan kan je ook tijdens het event bestellen aan een mooie korting.

Crawl lessen

Wil je graag je Crawl zwemstijl verbeteren? Heb je extra tips & advies nodig? Volg dan één van de groepslessen.

Er is een mogelijkheid om een groepsles te volgen voor beginners van 1u of voor gevorderden van 1u30.

Afhankelijk van de grote van de groepen zullen 1 of meerdere trainers feedback geven over je zwemstijl.

Wil je graag iets meer persoonlijk werken aan je zwemstijl dan kan je een 1-op-1 sessie boeken met een zwemcoach. Voor deze sessie betaal je € 19, daarvoor krijg je 1 baantje en een persoonlijke coach voor 30’ om te werken aan je techniek, fouten of specifieke vragen.

Er zijn meerdere trainers aanwezig op het event

Techniek andere zwemstijlen

Naast de groepslessen crawl waarbij gewerkt wordt aan techniek en uithouding kan je ook kiezen voor korte lesjes rond techniek waarbij de aandacht meer ligt bij technische uitleg en Q&A met een aantal technische oefeningen om je techniek kennis te verbeteren.

Wil je beter schoolslag leren zwemmen? Rugcrawl? Of mag het voor jou wel eens vlinderslag zijn? Wil je leren duiken of een juist tuimelkeerpunt aanleren? Geef je voorkeur door tijdens het registreren dan kunnen we een extra groepsles inplannen op basis van wat je graag wil.

Tips & tricks

Open water

Start je dit jaar voor de eerste keer in open water? Of ben je al wat langer gestart en wil je toch graag nog eens horen hoe je het best zwemt in open water dan kan je op verschillende momenten een sessie volgen van 30' waarbij je verschillende tips meekrijgt die je direct kan toepassen.

Crawl zwemlessen?

Wil je graag aansluiten bij één van de groepslessen voor beginners of gevorderden? Bekijk dan zeker eens het aanbod op woensdagavond en zondagochtend.

Core- en krachttraining

droogtraining, opwarming, cooldown

Wil je graag wat meer oefenen op je core stabiliteit of wil je meer informatie rond krachttraining dan is deze sessie zeker voor jou geschikt! Naast het zwemmen is er ook droogtraining voorzien in en rond het zwembad.

Werk aan spiergroepen specifiek gericht naar zwemmen

Sportvoeding

Op het event kan je proeven van een aantal verschillende sportdranken (High5), fruit en energierepen voor, tijdens of na het zwemmen.

Club zwemmen

Wil je graag met je club komen zwemmen op de SwimDay dan kan dat zeker.

Stuur voor meer informatie een mailtje naar kristof@swimcare.be

Testen van slimme toestellen

Naast het zwemmateriaal kan je ook verschillende merken van swimtrackers testen.  Er zijn verschillende types van Garmin sport-horloges beschikbaar (bv Garmin Swim 2) FINIS smart goggles, Swimtraxx, EO swimbetter.

Er zijn ook meerdere elektronische toestellen te testen zoals de FINIS tempo trainer PRO, FINIS DUO & Amnis stream. Ook de FINIS coach communicator kan je testen.

Niet iedereen heeft dezelfde doelstellingen, voor elk type sporter (zwemmer of triatleet) is er wel een geschikt toestel. Er zijn een 5tal verschillende sporthorloges beschikbaar om te testen. Je kan ze voelen, passen, er mee zwemmen, statistieken bekijken of zelfs koppelen aan een weegschaal.

Swimtraxx smart data

Wil je graag meer inzicht krijgen in hoe je zwemt dan is een sessie met de Swimtraxx zeker de moeite om te doen.

Je krijgt onmiddellijk meer inzicht in hoe efficient je door het water gaat, hoeveel slagen je zwemt, hoeveel keer je kwam ademen, hoe snel je zwom, je hartslag, ….

Voor € 5 per sessie van 400m krijg je ook jou data mee naar huis die je via een mobiele app kan bekijken.

Heb je al beslist?

Weet je welke sessie(s) je wil volgen? Schrijf je dan zo snel mogelijk in om zeker te zijn van je plaats.

Video opname & analyse

Heb je altijd al eens jezelf willen zien zwemmen? Wil je graag zien welke aandachtspunten je hebt en welke oefeningen je kan doen om je techniek te verbeteren? Laat een opname maken die je achteraf ook gratis doorgestuurd wordt. Wil je toch graag een analyse van je zwemstijl met een gedetailleerde feedback en correctie op je zwemstijl dan kan je dit doen voor €49 ipv €69. De beelden, een rapportje met feedback, correcties en oefeningen zal je dan doorgestuurd krijgen.

Critical Swim Speed (CSS) test

Bepaal je Critical Swim Speed in combinatie met Swimtraxx data en krijg een goed zicht op hoe je zwemt en je conditie.

CSS is de theoretische snelheid die je zonder uitputting continue kan aanhouden (1500m). De zwemtijden die uit de CSS test komen kan je gebruiken om je trainingstempo te bepalen en je verbeteringen bij te houden. In combinatie met de FINIS Tempo Trainer Pro kan je jou trainingstempo ingeven en krijg een beep om een perfect tempo aan te houden.

Aan de hand van de CSS test kan je bepalen wat (wedstrijd)tempo zou moeten zijn op bepaalde afstanden (bv 3800m).

De test bestaat uit het zwemmen van een 400m en 200m op maximaal tempo. Om te kunnen starten aan de 200m moet je terug fit zijn, dus tussen de 400m en 200m moet voldoende rust zitten en wat loszwemmen. Tijdens het zwemmen worden ook je tijden op 100m genoteerd dat samen met de grote hoeveelheid data uit de Swimtraxx geeft je meer inzicht.

Voor de verwerking van de gegevens en het beschikbaar maken van de data is de kostprijs € 9.

Onder alle deelnemers van het event zullen er verschillende mooie prijzen verloot worden via één van de partners

De winnaars zullen bekend gemaakt worden de week na het event.

Kan je er niet bij zijn dan maak je nog steeds kans! Lees verder hoe je toch nog kan deelnemen.

Maak kans op verschillende prijzen en acties

Wat met de kinderen?

Breng je kind mee naar het event, ze kunnen wat vrij zwemmen of gebruik maken van het subtropisch zwembad. De toegang tot het subtropisch zwembad is niet gratis en moet wel vooraf betaald worden € 9. Tussen 13u en 15u kunnen ze ook genieten van virtual reality snorkelen dit duurt ongeveer een 15’ en betaal je € 5.

Er zijn ook opties om je kind te laten oefenen op hun zwemvaardigheden, watergevoel en zwemtechniek. Samen met Swimcool maken ze er een leuke namiddag van.

Ontspanning!!

Wil je naast het vele zwemmen ook een beetje ontspannen dan kan dat in het recreatieve bad. Daar heb je de mogelijkheid om te genieten van een wildwaterbaan, glijbanen, sauna, stoomhut, warme lagune en zelfs een buitenzwembad. De toegang tot het subtropisch zwembad is niet gratis, hiervoor betaal je €9 ipv €13,75 (per persoon).

Ik kan er niet bij zijn!

Super jammer! Je kan er niet bij zijn dit jaar, maar je wil wel op de hoogte blijven van het event. Registreer je dan zeker hier. Een week na het event krijgt je dan ook de mailing met verdere informatie, acties, …

Wil je de goodiebag en kans maken op een van de vele prijzen die geloot zullen worden onder de deelnemers dan kan je ook inschrijven op de registratiepagina. Hiervoor betaal je dan € 9.

De goodiebag en prijzen kunnen afgehaald worden tijdens een training of opgestuurd worden met een transportkost.

Contact

Heb je nog vragen?

Stuur een mail naar

kristof@swimcare.be

Bel naar

0479242586

Of kom langs op een training

les.swimcare.be

We use cookies to improve your experience and to help us understand how you use our site. Please refer to our cookie notice and privacy statement for more information regarding cookies and other third-party tracking that may be enabled.

Intuit Mailchimp logo
Website icon
Email icon
LinkedIn icon
Facebook icon

© 2024 SwimCare